Limburge politie grijpt vaker hard in

21799 De agenten van de politiekorpsen in Limburg hebben het afgelopen jaar vaker harder moeten ingrijpen. Dat blijkt uit de cijfers die de politie onlangs bekend heeft gemaakt.

De agenten hebben in 2017 617 keer geweld moeten toepassen tijdens hun werkzaamheden. Dat is meer dan de 548 keer in 2016. Limburg wijkt daarmee af van de landelijke trend waar juist een duidelijke daling te zien is van de gewelddadige inzetten door agenten.

Toch geven de cijfers geen eenduidig beeld omdat het gebruik van geweld door agenten op verschillende manieren wordt geïnterpreteerd. Dat moet met het nieuwe systeem dat vanaf 2019 wordt ingezet afgelopen zijn.

Onder het geweld dat agenten moeten gebruiken valt het inzetten van de wapenstok, pepperspray en ook het trekken van het vuurwapen en in het uiterste geval het schieten ermee. Ook het inzetten van fysiek geweld om personen in bedwang te houden of juist uit elkaar te krijgen en te houden is meegenomen in de cijfers.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019