Lezing en buitenexcursie over vliegend hert

26076

De stichting IKL organiseert op 22 juni een lezing en een buitenexcursie over het vliegend hert. Dan zal ook duidelijk worden waaraan de kever zijn uitzonderlijke naam dankt.

De lezing vindt plaats in het lokaal van IVN Beekdaelen aan de Burgemeester Pijlstraat in Schinnen en begint om 11.00 uur. Aansluitend volgt er een buitenexcursie in de vorm van een wandeling.

Het vliegend hert is het is de grootste keversoort die in Nederland leeft. De kever kan wel acht centimeter groot worden. De levensstijl en het verdwijnen van de leefomgeving van de kever zorgt er echter voor dat het insect met uitsterven bedreigd wordt. Tijdens de wandeltocht neemt men een kijkje in het bijzondere leefklimaat van deze kever.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via [email protected] 

 

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019