Leraar voorlopig op non-actief

24693 De van mishandeling verdachte leerkracht van een Kerkraadse basisschool is voorlopig op non-actief gezet. Tijdens de kerstvakantie kwam naar buiten dat de man een 12-jarige jongen hardhandig zou hebben aangepakt.

De jongen vond het niet eerlijk dat hij moest nablijven terwijl de andere jongens die bij het voorval betrokken waren gewoon naar huis mochten. Op het moment dat de leerling ook wilde vertrekken werd hij op de grond geduwd. Nadat hij aan zijn haren overeind was getrokken werd hij hardhandig op zijn stoel gezet. Tijdens deze deze harde aanpak waren ook andere leerlingen aanwezig.

De moeder van het slachtoffer heeft aangifte tegen de man gedaan. Zolang het onderzoek loopt zal de leerkracht vervangen worden door iemand anders. Dat heeft het schoolbestuur laten weten aan de moeder. Nog deze week vindt er een gesprek plaats tussen de moeder, haar advocaat en de schoolleiding.

In verband met de privacy van zowel het slachtofer en de leerkracht wil de school niet reageren.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019