Leo Delahaye schutterskoning in Schinnen

23464

Leo Delahaye is na een lange strijd de nieuwe koning van Schutterij St. Sebastianus uit Schinnen. Bij de schutterij stond afgelopen zondag het traditionele koningsvogelschieten op het programma.

Op het schietterrein aan de Breinder leverden de leden van de schutterij een felle maar faire strijd. Pas na het 172e schot schoot Leo de laatste resten van de houten vogel naar beneden.

Leo vormt het komende seizoen met Silvia Zweiphenning het koningspaar. Het is overigens voor de tweede maal dat Leo het koningszilver van de schutterij draagt.

Bij de burgervogel waren de 'schutters' sneller klaar. Zij hadden 152 schoten nodig om de strijd te beslissen. Tiny Geilen werd burgerkoning.

De jeugd liet zien dat het nog sneller kon. Met een wel gemikt schot haalde Stijn Klinkenberg uit Nagelbeek geheel onverwacht de eerste koningsvogel van die dag naar beneden.

Kijk hier voor een fotoverslag van het koningsvogelschieten in Schinnen >>

 

23465 foto © LOO-tv | Jo Schoonbrood

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019