Leger des Heils haalt 47.000 kilo kleding op

24714 Het Leger des Heils heeft afgelopen jaar in Brunssum bijna 47.000 kilo kleding ontvangen. Kapitein Aalt Fikse, verantwoordelijk voor het Leger des Heils in Brunssum, is blij verrast met het resultaat.

“De gemeenschap heeft het goede voor met het Leger des Heils, anders breng je de kledingzakken niet persoonlijk naar het gebouw om ze daar in het luik te plaatsen. Er zijn vast snellere plekken om kleding te brengen, maar dit is voor ons een schouderklopje vanuit de gemeenschap. Daar zijn we de mensen bijzonder dankbaar voor”, zegt Fikse.

De kleding wordt gesorteerd en verkocht in de eigen tweedehandse kledingwinkel in het gebouw aan de Horizonstraat in Brunssum. De overige kleding gaat naar een landelijk depot en wordt daar verder gesorteerd. Een deel gaat naar ontwikkelingslanden, een deel naar Polen en landen in het Midden Oosten en wordt daar in winkels aangeboden. Een ander deel wordt gebruikt om dak- en thuislozen in Nederland te kleden.

Fikse geeft aan dat het Leger des Heils landelijk jaarlijks zo’n 25 miljoen kilo kleding ontvangt.

De kleding winkel van het Leger des Heils in Brunssum wordt opgeknapt en heropent op woensdag 6 februari.

 

24715 foto © ZO-NWS | Leger des Heils 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019