Lawaaidemonstratie Awacs onzeker

24989 Als Stop Awacs en Majority Perspective toch een lawaaidemonstratie willen houden dan zal dat op een andere locatie moeten. Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag heeft de demonstratie op de Turfmarkt verboden.

 

Doel was om op het plein een geluidsfragment te laten horen van een overvliegende Awacs. Dit zou op het zelfde geluidsniveau zijn als in Schinveld, namelijk ruim meer dan 100 decibel. De gemeente laat weten dat de demonstratie waarbij 500 man verwacht worden niet haalbaar is op het plein in het drukke winkelgebied. "Op het Maliveld is er geen probleem met deze mensenmassa en daar zou ook geen gehoorschade bij passanten ontstaan als gevolg van het geluid," aldus de gemeente Den Haag.

Initiatiefnemer Rogier Meijerink laat het er niet bij zitten en stapte naar de rechter voor een zogeheten Voorlopige Voorziening. De rechter doet vrijdag om 12.00 uur uitspraak of de lawaaidemomstratie mag doorgaan.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019