Landgraaf opent aansluitingen Buitenring

26071 Begin juli stelt de gemeente Landgraaf de aansluiting van de Buitenring op de Hoogstraat open. Aanvankelijk was dat gepland voor eind mei. 

In de week van 24 juni wordt gestart met enkele afrondende werkzaamheden. Zo komt er een nieuwe toplaag op de aansluitingen en wordt wordt de markering aangepast. Ook moeten de verkeerslichten op het Landgraafse kruispunt worden aangepast. 

De openstelling is echter een pilot om te kijken of het niet te druk wordt in Landgraaf. De randweg tussen Duitsland en Landgraaf die een deel van het verkeer moet verwerken is er nog niet.  

Onlangs werden bij Nuth de nieuwe op- en afritten met de A76 in de richting van Heerlen al in gebruik genomen. De aansluitingen van Buitening op de A76 in de richting van Geleen kunnen pas in gebruik genomen als het hele verkeersplein klaar is.

Voor het megaproject komt het einde langzaam maar zeker in zicht. Om het einde van de aanleg van de 26 kilometer lange vier-baans randweg in Parkstad te vieren wordt er op 1 september een openingsmanifestatie georganiseerd. Toneelgroep Maastricht geeft dan op de aansluiting met de A76 in Nuth een voorstelling voor 3.500 toeschouwers. Aansluitend vindt de officiële opening plaats.

Bezoekers kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van de Buitenring

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019