Kopieer- en plakwerk bij Lijst Borger

21519

Het verkiezingsprogramma van de lokale partij Lijst Borger in Brunssum blijkt voor een groot deel letterlijk gekopieerd uit andere bronnen. Dat meldt de regionale omroep L1.

Een groot deel van de teksten blijkt letterlijk te zijn overgenomen van een verkiezingsprogramma van de lokale partij Gemeentebelangen uit het Gelderse Voorst. De passages over openbare orde en veiligheid, onderwijs en sociaal beleid sprak Lijst Borger zo aan, dat ze één op één werden overgenomen. Dat het plakken en knippen niet overal even goed ging blijkt wel uit het feit dat naam Gemeentebelangen een paar keer per ongeluk is blijven staan.

Een passage over een natuurbegraafplaats blijkt gekopieerd van de website 'Natuurbegraafplaatsen waarom Wel'. Het stukje over seniorenbeleid is overgenomen uit een persbericht van woningcorporatie Habion uit Houten.

Fractievoorzitter Rob Dautzenberg zegt in een reactie dat het afgelopen jaar door een aantal leden is gewerkt aan het verkiezingsprogramma waarbij via internet van alles is bekeken. Daarvan is een deel verwerkt. "Waarom zou je wat goed is, niet gewoon gebruiken als je er als Lijst Borger inhoudelijk achter staat", zegt Dautzenberg. "Het gaat om zaken die ook voor Brunssum van belang zijn", zo stelt hij.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019