Koninklijke onderscheiding voor Pierre Gilissen

27493 Pierre Gilissen uit Maastricht heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn verdiensten voor de Stichting De Heikop uit Brunssum.

De onderscheiding zou aanvankelijk door loco-burgemeester Jo Mertens worden uitgereikt maar de decorandus moest wegens ziekte verstek laten gaan. Mertens bezocht zondagmiddag de receptie van de vereniging die 65 jaar bestaat. De Heikop is een buitenaccommodatie die sinds 1954 het kamperen en bivakkeren voor groepen mogelijk maakt op de Brunssummerheide.

In 1974 werd Pierre penningmeester van de vereniging en vervulde deze rol 45 jaar lang. Door zijn gezondheid moest hij langzaam een stapje terug doen.

Verder was hij ook jarenlang betrokken bij de scouting in de Maastrichtse wijk Caberg en de zonnebloem in Maastricht. Verder is hij ruim 40 jaar werkzaam geweest in het Maastrichtse basisonderwijs. Eerst als leraar en later als directeur van twee basisscholen.

weerfoto november