KNVB schrapt rode kaart Smeets

De rode kaart voor Jorrit Smeets is door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond geseponeerd. De middenvelder van Fortuna Sittard werd afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen FC Groningen met rood van het veld gestuurd.

Dat gebeurde op advies van de videoscheidsrechter. Tijdens een inglijdende beweging raakten Smeets en Samir Memisevic elkaar. Door deze beslissing moest Fortuna de hele tweede helft met 10 man spelen. Na de wedstrijd gaf scheidsrechter Allard Lindhout al toe dat geel beter op zijn plek was geweest.

Ook de aanklager betaald voetbal zag geen rode kaart in de overtreding en daarom is de kaart geschrapt en kan Fortuna tijdens de volgende wedstrijd gewoon beschikken over de middenvelder.

Wel moet Fortuna op zoek gaan naar een nieuwe technisch directeur. Mustafa Aztopal is begonnen aan een nieuw avontuur. De turk had een handje met het uitzoeken van spelers. 16 van de 23 spelers die hij naar Sittard haalde hebben hun steentje bijgedragen aan de promotie van de club en aan de plaats in de linker kolom van van de ranglijst van de Eredivisie.