KNVB geeft Roda JC goedkeuring aandelenoverdracht

De licentiecommissie van de KNVB heeft dinsdag de volledige aandelenoverdracht en daarmee het zeggenschap over Roda JC aan de Stichting Roda JC goedgekeurd.

Dat brengt de club donderdag naar buiten.

Met de nieuwe structuur van de club wordt 100 procent van de aandelen van Roda ondergebracht in de Stichting Roda JC.

In mei maakte de Phoenix Groep, die bestaat uit regionale ondernemers, bekend dat de complete bestuurlijke organisatie van de Koempelclub geherstructureerd zou worden. Daarop werden op korte termijn een nieuwe algemeen directeur, raad van comissarissen, compliance officer en een nieuw bestuur voor Stichting Roda JC aangesteld.

Enkele maanden later worden de eerste contouren van het 'nieuwe Roda JC' zichtbaar. Ook sportief gezien kent Roda een goede start dit seizoen. De ploeg van Jurgen Streppel haalde zes punten uit twee duels in de Keuken Kampioen Divisie en incasseerde nog geen enkel doelpunt. In Amsterdam werd Jong Ajax met 0-4 over de knie gelegd en in eigen huis waren de Kerkradenaren de baas over TOP Oss: 3-0.

In het eerstvolgende duel treedt Roda zaterdag om 16:30 uur in Doetinchem aan tegen De Graafschap.