KNVB blijft bij besluit videoreferee

21067 De Nederlandse voetbalbond KNVB staat achter de beslissing van videoreferee van Kamphuis. Door de videoscheidsrechter werd donderdagavond de beslissende goal van Roda JC afgekeurd.

Van Kamphuis attendeerde scheidsrechter Higler op hands van Mikhail Rosheuvel op het middenveld. Hoewel Willem II vervolgens kortstondig in balbezit kwam was het Roda met spits Donis Avdijaj die in de 83e minuut de 2-3 op het scorebord zette. De vreugde was echter van korte duur. De videoscheidsrechter oordeelde dat de handsbal en het doelpunt met elkaar verbonden waren. 

Het afkeuren van de goal had een verlenging en het penaltyschieten als gevolg. Roda verloor tijdens het nemen van de strafschoppen en ligt daarmee uit de bekerwedstrijden. De internationale spelregelcommissie IFAB gaat ook naar de beslissing van de videoreferee kijken, meldt Dagblad De Limburger. Deze instantie bekijkt overigens alle beslissingen van de videoarbitrage.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019