Kindcentrum Amstenrade stap dichterbij

29993

In Amstenrade zijn de handtekeningen gezet onder een intentieverklaring voor de bouw van een zogeheten kindcentrum. Het gebouw met daarin de basisschool, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang komt aan De Gijselaar.

Het is onderdeel van de bredere gebiedsontwikkeling in dat gebied, waar ook de voetbalclub weer een plek krijgt. Wethouder Peter Janssen van de Gemeente Beekdaelen en Bert Nelissen van Innovo tekenden maandag op het voetbalveld de overeenkomst.

De nieuwbouw kost 8 miljoen euro, waarvan de gemeente de helft moet ophoesten. Het nieuwe kindcentrum zou volgens planning over twee jaar klaar moeten zijn. Wanneer de bouw van start gaat is echter nog niet bekend. Eerst moet het bestemmingsplan nog gewijzigd worden.

"We zijn als gemeente enorm trots op dit project en op de uitstekende samenwerking met Innovo en dat onderstrepen we door het ondertekenen van deze intentieovereenkomst", zegt wethouder Janssen. "Hiermee dragen wij het stokje ook over aan Innovo, dat gaat namelijk als bouwheer de ontwikkeling en bouw van het kindcentrum op zich nemen."

 

29992 De handtekeningen worden gezet. Foto: Gemeente Beekdaelen

weerfoto Juli

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019