Karel Wolff benoemd tot voorzitter GBBL

24740 Karel Wolff is unaniem gekozen als nieuwe voorzitter van de grootste politieke partij van Landgraaf, de GBBL. Tijdens de ledenvergadering werd de wethouder van de voormalige gemeente Schinnen gekozen tot opvolger van Peter van den Boogaard.

Van den Boogaard kon zich niet vinden in de manier waarop de partij de eigen huisregels aan de kant schuift. Bestuursleden mogen namelijk geen deel uitmaken van de gemeenteraad. Ook het feit dat alleen de raadsleden en wethouders zeggenschap hebben over de gelden van de partij moest volgens de oude voorzitter veranderen.

Wolff is al jaren lid van de partij en zat eerder ook al enkele jaren in de Landgraafse gemeenteraad namens de GBBL. Van 2012 tot aan de fusie op 1 januari was hij wethouder in Schinnen.