'Justitie heeft ouders Thijs Hermans volledig afgefakkeld'

30014

Justitie in Limburg heeft tijdens het requisitoir de ouders van drievoudig moordverdachte Thijs Hermans "volledig afgefakkeld". Dat zei advocaat Joost de Bruin woensdag tijdens het pleidooi in de rechtbank van Maastricht.

De Bruin doelde hiermee op het feit dat het OM de ouders van Brunssumer Hermans verwijt bewust het strafrechtelijk onderzoek verstoord te hebben door, onder andere, zijn kleren gewassen te hebben en een mes pas een aantal dagen na de moorden op de Brunssumerheide ingeleverd te hebben bij de politie. 

"Deze mensen zijn volledig afgefakkeld, terwijl zij zich in deze zaak nu niet kunnen verweren. Het OM heeft daarnaast sneer na sneer uitgedeeld aan nagenoeg iedereen die iets met deze zaak te maken heeft gehad", aldus Hermans' raadsman Joost de Bruin. 

Offivcier van justitie Joan Holthuis was het hiermee oneens. "Wij hadden graag de ouders van verdachte dingen willen voorhouden, maar geen van hen wilde dit." De ouders en zus van Thijs Hermans beriepen zich op hun verschoningsrecht. 

weerfoto Juli

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019