'JIS boos vanwege plotselinge bezuiniging'

Het Jongeren Initiatief Schinnen is boos op de gemeente Beekdaelen vanwege een plotselinge bezuiniging. De gemeente stopt volgens het bestuur onder meer met het brengen en halen van materiaal voor activiteiten.

Zonder vooraf met elkaar gesproken te hebben deelde, volgens dagblad De Limburger, een ambtenaar van de gemeente de stichting mee dat de nieuwe fusiegemeente tot dit besluit was gekomen.

In de voormalige gemeente Schinnen kon de stichting altijd op de gemeente rekenen voor dit soort hand en spandiensten. Ook het afvoeren van de materialen die gebruikt werden tijdens kindervakantiewerk werden al zo' n 30 jaar door de gemeente geregeld.

Nu dit gaat veranderen wordt het voor het JIS een stuk lastiger om bepaalde activiteiten uit te voeren. Verantwoordelijk wethouder John Essers is bereid om met het JIS rond de tafel te gaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn.