Jean-Paul de Jong nieuwe trainer Roda

Jean-Paul de Jong wordt de nieuwe hoofdtrainer bij Roda JC. Hij tekent een contract voor één seizoen.

De 48-jarige Utrechtenaar neemt de taken over van Eric van der Luer. De Jong heeft al aan het roer gestaan bij FC Eindhoven en bij de club waar hij ook een mooie carrière als profvoetballer kende, FC Utrecht.

Volgens Roda heeft de club nu een trainer binnengehaald die goed binnen Roda JC past. Als de klik er is heeft Roda de mogelijkheid om het contract als trainer te verlengen met nog een seizoen.

De Eerstedivisionist laat ook weten dat algemeen directeur Harm van Veldhoven tijdelijk uit de roulatie is. Wat de reden van de afwezigheid is laat de club in het midden. Wel meldt Roda dat van Veldhoven rust nodig heeft en dat het niets te maken zou hebben met de komst van de Mexicaanse investeerder.