Internetpetitie voor betere schadevergoeding

24966

De oud-medewerkers van de POMS-sites zijn via internet een petitie gestart. Doel is om betere schadevergoedingen te krijgen voor de chroom-6 slachtoffers.

Jarenlang werkten medewerkers op de materiaaldepots in Brunssum en Eygelshoven aan Amerikaans legermaterieel zonder voldoende bescherming. In de verf die gebruikt werd zat de kankerverwekkende stof chroom-6. Ook kwam het personeel regelmatig in contact met andere gevaarlijke stoffen.

Er is al een lijst met vergoedingen maar deze laat volgens de gedupeerden te wensen over. Tijdens een eerder debat liet ook een meerderheid van de Tweede Kamer aan staatssecretaris Barbara Visser weten, dat er soepeler omgegaan mag worden met de regeling.

Met de petitie proberen de oud-medewerkers eveneens gedupeerden die nu nog buiten de boot vallen onder de aandacht te krijgen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019