Intentieverklaring Brunssum en JFC voor nieuwe bioscoop in centrum

31295

De gemeente Brunssum en het Joint Force Command (JFC) hebben een intentieverklaring getekend voor een plan om een nieuwe bioscoop en bowlingbaan in het centrum van de stad te gaan realiseren. Dat zegt wethouder Jo Mertens van ruimtelijke ordening tegen ZO-NWS. 

"De intentieverklaring is getekend. Dat hebben wij als college gedaan omdat dit dan beter voor de gemeente is. JFC wil een financiële bijdrage gaan doen en mensen van daar kunnen dan van de bioscoop en de bowlingbaan gebruik gaan maken. Over de eventuele kosten is voorlopig nog niks te zeggen", legt Mertens uit. "We zijn met ondernemers in gesprek die eventueel de bioscoop en de bowlingbaan willen gaan exploiteren. Ook wordt er gekeken naar welke locatie hiervoor geschikt zal zijn."  

Carolus de Rijck, wethouder economische zaken, vult aan: "We hebben ook met mensen van de AWACS-basis gesproken en daaruit is gebleken dat zij de bioscopen in Duitsland niet altijd goed vinden omdat daar de films in het Duits nagesynchroniseerd wordt. Dus we kunnen Brunssum ook voor hun aantrekkelijker maken." 

 

weerfoto oktober

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019