IBA Actueel over herbestemming kerken

In IBA Actueel aandacht voor twee IBA-projecten in Kunrade en Landgraaf waar kerken een herbestemming hebben gekregen. In Kunrade wordt de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand Kerk verbouwd tot zorghuis.

Er komen ouderen te wonen met een zware zorgbehoefte. Het gebouw houdt bovendien zijn sociale functie voor mensen uit de buurt. Zo komt er een huiskamer waar omwonenden kunnen verblijven.

Daarnaast aandacht voor het Cultuurhuis Landgraaf dat net is geopend. Maandenlang hebben daar meer dan honderd vrijwilligers meegewerkt aan de verbouwing van de voormalige kerk. De verenigingen, waaronder de fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide, zijn trots op het nieuwe onderkomen.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.