IBA Actueel over duurzaamheid en ambachten

21759 De nieuwe aflevering van IBA Actueel staat in het teken van duurzaamheid en ambachten. Met ‘Mister Duurzaam’ en voormalig directeur van de Gulpener Brouwerij, John Halmans, bezoeken we de Reus van Schimmert.

In de voormalige watertoren krijgt duurzaamheid veel aandacht. Zo komt er een marktplaats voor streekproducten, een smaaktheater, een proef- en 4D-belevingsruimte en een brasserie, die uiteraard gebruik zal maken van streekproducten.

Bovendien is in de vierde aflevering van IBA Actueel aandacht voor een bijzonder IBA-project in Slot Schaesberg. Waar jonge mensen op bijzondere wijze kennis konden maken met dit project. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe een smid zijn vak uitoefende. Het slot wordt in een periode van 20 tot 25 jaar herbouwd. Daarvoor zijn veel vakmensen nodig, maar de herbouw biedt ook de kans om vakmensen in oude ambachten op te leiden.

IBA Actueel is een tv-journaal dat de bewoners van Parkstad met korte bijdragen op de hoogte houdt over IBA. De serie is te zien via de Streekomroep LOO-tv, Omroep Groot Nuth en Omroep Landgraaf of via de online mediakanalen van IBA Parkstad.

 

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019