IBA Actueel: Luciushof en Treebeek

24028 Van woensdag tot en met vrijdag is op LOO-tv een nieuwe aflevering van IBA Actueel te zien. In deze aflevering van IBA Actueel Joyce Zuidam die al decennia lang in Treebeek woont en we nemen een kijkje in de tuin van de Luciushof in Heerlen.

Presentatrice Nira Kakerissa neemt de kijkers mee naar de Brunssumse wijk Treebeek. Joyce Zuidam kwam zo'n 40 jaar geleden vanuit Den Haag naar de vroegere mijnwerkerskolonie. De fysiotherapeute laat weten waarom zij er ook niet meer weg wil.

In Heerlen is samen met IBA de toegankelijkheid van de Luciushof onder handen genomen. Op de binnenhof bevindt zich een kruidentuin met daarin veel kruiden die ook al in de Romeinse tijd gebruikt werden bij het koken. In de brasserie kunnen de bezoekers dan ook genieten van Romeinse gerechten met onder andere het bijzondere kruid duivelsdrek.

IBA Actueel is een tv-journaal dat de bewoners van Parkstad met korte bijdragen op de hoogte houdt over IBA. De serie is te zien via Streekomroep LOO-tv / Omroep Groot Nuth, Omroep Landgraaf en online.

 

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019