IBA Actueel: De Vondst en kerstboom van lapjes stof

27403

IBA Actueel was op bezoek in De Vondst in Heerlen. De binnenplaats van het archeologisch centrum is tijdelijk opengesteld voor het publiek. Dit gebeurt op verzoek van buurtbewoners.

Op de binnenplaats is tijdens de openstelling de verkleinde versie van Park Urbana van dit jaar geplaatst. Het park is een ontwerp van kunstenaar Krijn de Koning. Tegelijkertijd met de openstelling van de binnenplaats is in de aangrenzende ruimte, een expositie van het Dutch Mountain Film Festival ingericht over het in kaart brengen van de bergen, maar ook de voormalige mijnen in Parkstad.

Met presentator Bart Storcken zijn we bij een mooi Bewoners Maken Parkstad project geweest. Brigitta Custers uit Simpelveld nam deze zomer al het initiatief voor het maken van een grote kerstboom. Het geraamte van de boom wordt in elkaar gezet door de sociale werkplaats Relim in Heerlen en daarna helemaal aangekleed met zelf gehaakte en gebreide lapjes stof.

Het idee is een groot succes, want veel mensen leveren spontaan lapjes stof en bollen wol aan om het idee te ondersteunen. De boom wordt uiteindelijk geveild voor het goede doel. Het geld gaat naar een dagje uit voor mensen die niet zo veel te besteden hebben.

 

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto oktober

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019