Hoej-comite bezocht geetevinder

Het Hoej-Hoej-Comité uit Schinveld heeft onlangs een bezoek gebracht aan de vinder van de 'geet'. De 48-jarige Gerfried Leinweber uit het Duitse Friebertshausen, bij Gladenbach, werd daarbij benoemd tot erelid van de Hoej.

De zakenman vond op carnavalsdinsdag de kartonnen geit die een paar uur daarvoor in Schinveld aan honderden ballonnen was opgelaten. Het comité ging met hem terug naar de Bundesstrasse B255 waar hij de 'geet' had gevonden.

Leinweber heeft toegezegd dat hij volgend jaar de 61e 'Geet mit ee gesjtrikt udder' komt oplaten.

De leden van het Schinveldse comité kregen een hartelijk ontvangst in Fiebertshausen. Er werden enkele toespraken gehouden en geschenken uitgewisseld.

Lees ook: - Hoej-geet gevonden in Gladenbach (D) >>

26216 Het nieuwe erelid van het Hoej-Hoej-Comité, te midden van de zes comitéleden op de vindplaats van de 60e Geet. foto: Hoej