Heerlenaar misbruikte meerdere kinderen

27836

Een man uit Heerlen wordt verdacht van het seksueel misbruiken van meerdere kinderen. Hij is in december afgelopen jaar opgepakt in deze grote zedenzaak. Dat bevestigt het OM in Limburg desgevraagd tegenover ZO-NWS.

De man zit sindsdien vast. Het gaat tot nu toe om vermoedelijk zeven slachtoffertjes: de kleinkinderen van de verdachte man en kinderen van anderen. Uit onderzoek van ZO-NWS blijkt dat deze zaak aan het rollen is gekomen nadat de verdachte Heerlenaar zich bij zijn huisarts had gemeld omdat hij wroeging had gekregen over zijn jarenlange ontuchtige praktijken met kinderen. De betreffende huisarts schakelde hierop Veilig Thuis, een advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling, in. Hierna kwam justitie in beeld en startte een strafrechtelijk onderzoek naar de man.

Tijdens de verhoren door de recherche heeft de Heerlense 'opa' tot op heden gedeeltelijk de aantijgingen aan zijn adres bekend, zo bevestigen goed ingevoerde bronnen tegenover ZO-NWS. Het OM in Limburg bevestigt desgevraagd de arrestatie van de Heerlenaar en de verdenking aan zijn adres. "Gezien de gevoeligheid van deze zaak, brengen we op dit moment niet meer naar buiten dan het volgende: Sinds 2 december 2019 zit een man uit Heerlen vast. Hij wordt verdacht van een zedenfeit met meerdere slachtoffers", aldus woordvoerster Francis Kuijpers. Het onderzoek in deze zaak is nog in volle gang.

Kasper Regter, advocaat van de verdachte Heerlenaar, wilde desgevraagd geen enkel commentaar geven.

Weerfoto januari

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019