Heerlen verwacht overschot op begroting

27094

Voor het eerst sinds lange tijd verwacht de gemeente Heerlen geld over te houden. Dat blijkt uit de begroting waarover de gemeenteraad zich binnenkort gaat buigen.

De gemeente heeft jarenlang miljoenen moeten bezuinigen. Vooral de bijstand en de WMO zorgden de afgelopen jaren voor forse tekorten bij de grootste gemeente van Parkstad. Dat er geld overblijft komt gedeeltelijk door de afname van het aantal mensen met problemen en het herstructureren van de organisatie.

Met het geld dat overblijft wil de gemeente nieuwe ambities ontwikkelen op het gebied van cultuur en evenementen, maar ook het onderhoud moet meer aandacht krijgen. Toch blijft de gemeente ook waakzaam op het in de hand houden van de kosten voor bijstand en WMO.

 

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019