Heerlen krijgt begroting sluitend met bezuinigingen

23778 De gemeente Heerlen is er met bezuinigingen en een lastenverhoging erin geslaagd om de begroting voor 2019 sluitend te krijgen. Onlangs liet de gemeente nog weten dat de jaarrekening van 2017 een tekort van 15 miljoen euro liet zien en dat er fors bezuinigd moest worden.

Een groot deel van die bezuinigingen, namelijk zo'n 3,5 miljoen euro, komt voort uit een reorganisatie van het gemeentelijk apparaat. Ook wordt er fors beknibbeld op onderhoud van bijvoorbeeld straatmeubilair en groen.

De gemeente heeft geprobeerd om met allerhande maatregelen de kosten voor de burger zoveel mogelijk te beperken. Tocht ontkomt de gemeente niet aan de lichte stijging. De gemeentelijke belastingen gaan in 2019 met zo'n 10 euro stijgen.

De tekorten zijn voornamelijk ontstaan op het sociaal domein. Dat komt volgens Heerlen omdat er vanuit Den Haag onvoldoende financiële middelen naar de gemeente vloeien.

Heerlen is overigens niet de enige gemeente die om deze reden met grote tekorten te kampen heeft. Ook de gemeente Brunssum liet onlangs weten miljoenen tekort te komen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019