Heerlen gaat fors bezuinigen

22744 De gemeente Heerlen gaat fors bezuinigen. Dat is noodzakelijk omdat de gemeente het afgelopen jaar een tekort had van vijftien miljoen euro.

Dit tekort is vooral ontstaan op het sociaal domein, een bottleneck voor veel Nederlandse gemeenten. Ook voor de komende jaren ziet het ernaar uit dat het geld vanuit Den Haag ontoereikend is. Daarom gaat de gemeente fors bezuinigen.

Om de burger zoveel mogelijk te ontzien wordt eerst in de ambtelijke organisatie gesneden. Het college van burgemeester en wethouders heeft een plan opgezet waarbij de huidige organisatie beter wordt afgestemd op de maatschappelijke taken. Dat plan was er al langer maar vanwege de mogelijke fusie met Landgraaf werd dat uitgesteld.

Het grootste verschil is het aantal managementlagen. Dat wordt teruggebracht van vijf naar drie. Daarnaast moeten werkprocessen eenvoudiger worden. Op deze manier denkt de gemeente al 3,5 miljoen euro te besparen.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019