Groene Ster wint derby in Nuth

De titelkansen voor Groene Ster zijn zondag weer toegenomen. De voetbalclub uit Heerlerheide won vrij eenvoudig van Minor uit Nuth. De derby eindigde in 0-2 voor de ploeg van trainer Maurice Verbunt.

Met de drie punten was de coach blij, maar gezien het spel had hij een ruimere overwinning van zijn team verwacht. Groene Ster beheerste het spel en stond dan ook regelmatig voor het doel van Minor-doelman Lennart Quaden. Hij kon enkele ballen tijdig stoppen. Daar waar de 0-1 al snel werd gescoord door Thommie Vluggen moesten toeschouwers tot in de slotfase wachten op het tweede doelpunt.

Het blijft spannend om de bovenste plaatsen in de Hoofdklasse B. Groene Ster heeft nu twee punten voorsprong op het team uit Brabantse Gemert. Er moeten nog drie wedstrijden gespeeld worden. Zondag moet de ploeg in groen-wit aantreden tegen het team uit Vlissingen.

Voor Minor uit Nuth ziet het er heel anders uit. Tijdens de laatste wedstrijden van trainer Guido Leunissen strijdt de ploeg om handhaving. Voordeel is dat concurrenten nauwelijks punten behaalden. Voor Minor staan er nog twee wedstrijden op het programma. Eén daarvan zal zeker niet makkelijk worden tegen de huidige nummer twee van de ranglijst. Minor staat momenteel tiende maar de ploegen in de onderste regionen van de ranglijst liggen dicht bij elkaar.