Gewapende militairen tussen winkelend publiek

24076

Reservisten van de in Brunssum gestationeerde Deltacompagnie waren vrijdag en zaterdag in Brunssum en Schinveld zichtbaar aanwezig. De militairen deden mee aan een oefening waarbij een aanslag op de Awacs-basis in scene was gezet.

Nu is het in de regio niet zo bijzonder dat militairen in uniform op straat te zien zijn, maar dat ze met wapens op de zaterdagmarkt rondlopen is niet gebruikelijk. Munitie zat er niet in en de reservisten maakten een ontspannen indruk. Geen reden tot paniek onder de bevolking dus, hoewel menigeen zich afvroeg wat de gewapende militairen er te zoeken hadden.

Tot de belangrijkste taken van de Natres behoren het bewaken en beveiligen van objecten en gebieden in Nederland. Ze verlenen militaire bijstand bij rampenbestrijding en handhaven de openbare orde en veiligheid.

 

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019