Gemeente Voerendaal wil meer woningen aan Raadhuisplein

28706

De gemeente Voerendaal is van plan om meerdere woningen te bouwen aan het Raadshuisplein in Voerendaal. Dat kan op de plek waar in 2017 het voormalige gebouw van het Groene Kruis werd gesloopt.

Bewoners konden toen een deel van het vrijgekomen grondstuk kopen als uitbreiding van hun tuin. Het overgebleven grondstuk werd te koop aangeboden om één woning op te bouwen. Echter om gehoor te geven aan de oproep van de provincie om versneld woningen te bouwen heeft de gemeente dit plan nu los gelaten. Het perceel van 1.900 vierkante meter wordt nu op de markt gebracht voor de bouw van enkele woningen. Daarbij wordt ingezet op doorstroming in de lokale woningmarkt met woningen in de categorieën middeldure huur en/of levensloopbestendige koop.

De gemeente is nu op zoek naar partijen die een plan voor het gebied willen ontwikkelen en de nieuwbouwwoningen gaan realiseren. Eén van de voorwaarden is dat omwonenden nauw bij de ontwikkelingen worden betrokken en dat de omgevingsvergunning eind 2020 afgegeven kan worden. 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019