Gemeente overweegt heropenen toe- en afritten A76

28667

De gemeente Beekdaelen overweegt om de toe- en afritten van de A76 bij Schinnen te heropenen. Dat blijkt uit een brief die de gemeente naar de provincie heeft gestuurd.

Door het heropenen van de toegang tot de autosnelweg moet de overlast in de voormalige gemeenten Schinnen en Nuth worden verminderd. Sinds de openstelling, zo'n half jaar geleden, mijden bestuurders de megaturborotonde in Nuth. Velen vinden het verkeersplein boven de A76 te ingewikkeld. Bovendien storen velen zich aan de extra kilometers die zij moeten omrijden. 

Eerder liet de gemeente al weten om de veranderde verkeersstromen te onderzoeken en daar waar mogelijk maatregelen te nemen. Het openstellen van de toeritten is één van de mogelijkheden die een verkeersadviseur heeft aangekaart. 

De gemeenteraad bespreekt deze week het advies tijdens een raadscommissie. Publiek is vanwege het coronavirus bij deze vergadering niet welkom. 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019