Gemeente Brunssum zet extra 'ogen' in voor handhaving

28705

De gemeente Brunssum gaat met ingang van donderdag teams inzetten om beter te handhaven op plekken waar de veiligheid en gezondheid van inwoners in het gedrang zouden kunnen komen.


De medewerkers worden ingezet in teams van vijf duo’s, zo laat de gemeente weten.

Volgens de gemeente hebben de toezichthouders geen handhavende bevoegdheden, maar dienen ze als de ‘ogen’ van Brunssum. Op deze manier wil de gemeente een goed beeld krijgen van de situatie in de straten, winkelcentra, parken, pleinen en speeltuinen. Indien de richtlijnen van anderhalve meter afstand niet worden nageleefd door mensen, zullen ze hierop worden geattendeerd door de teams. Waar knelpunten worden geconstateerd, kan de gemeente handhavend optreden.

De teams kunnen ook benaderd worden als aanspreekpunt en de burger advies geven over de maatregelen. De toezichthouders zijn te herkennen aan de speciale hesjes die ze tijdens de surveillance dragen.

 

28708

foto © ZO-NWS | Gemeente Brunssum

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019