Geen schadevergoeding voor docent

22494

Een inmiddels oud-docent van het Herle College in Heerlen heeft geen recht op schadevergoeding. Dat heeft de rechtbank in Maastricht woensdag bepaald.

De man zou psychische klachten hebben opgelopen nadat een leerling hem met een plastic waterflesje op het achterhoofd had geraakt. Volgens de rechter blijven er echter nog teveel vragen onbeantwoord. Zo is het nooit duidelijk geworden of het flesje vol of leeg was. Ook zou de man al veel langer gezondheidsklachten hebben, zoals een burn-out.

De man had een schadevergoeding van 11.000 euro geëist, zijnde de kosten die de man gemaakt had. Bovendien verwijt hij zijn voormalige werkgever, de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg, dat zij van hem af wilden na het incident met het flesje.

Volgens de scholenstichting had het ontslag niets met het incident te maken. De praktijkschool had echter een overschot aan docenten.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019