'Geen financiële problemen bij Zuyderland'

24074

Zuyderland met ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Heerlen ontkent dat het in financieel zwaar weer zit. De zorgorganisatie heeft het afgelopen jaar een positief resultaat geboekt van 2,5 miljoen euro.

Omdat Zuyderland een forse lening heeft staat het laag op de zogeheten BDO-ranking. Jaarlijks lost Zuyderland 40 miljoen euro af op de lening die gebruikt is voor de bouw in Sittard, maar ook voor renovatie en nieuwbouw in Heerlen. Daarnaast is er ook geld uitgegeven voor de vestigingen in Brunssum en Kerkrade. 

Als gekeken wordt naar de netto kasstroom, het verschil tussen ontvangsten en uitgaven, dan is het resultaat zelfs boven het landelijk gemiddelde. Volgens David Jongen, voorzitter van de Raad van Bestuur, hebben banken en zorgverzekeraars vertrouwen in de koers die het ziekenhuis momenteel vaart.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019