Geen dennenstrijd en geen mei-feesten

In Schinveld zijn dit jaar de dennenstrijd en de mei-feesten afgelast vanwege het coronavirus. Dat betekent dat deze feestelijkheden voor het eerst in het bestaan van de vereniging niet doorgaan.

Mei-vereniging De Jonkheid, de Getrouwden en de gemeente Beekdaelen zijn gezamenlijk tot de beslissing gekomen dat het beter is deze traditie door te schuiven naar volgend jaar.

Het kappen van de mei-den vindt in 2021 plaats op 17 april en op 19 april gaat de dennenstrijd van start. Op 30 april zal de winnaar van de jaarlijkse dennestrijd uit de bus komen en traditiegetrouw deze op het Wilhelminaplein rechtzetten. De meifeesten vinden in 2021 plaats van 7 mei tot en met 9 mei.

weerfoto maart