Geboortekoffertje uitgereikt in Onderbanken

24118 In Onderbanken het eerste geboortekoffertje in die plaats overhandigd. Brandweerkazernechef Harald de la Roy en burgemeester Odile Wolfs overhandigden het koffertje aan de ouders van Oskar.

Het koffertje is een initiatief van de brandweer en is bedoeld als voorlichtingscampagne tijdens de jaarlijkse Brandpreventieweken. De campagne 'Baby geboren? Maak van de roze wolk geen rookwolk' heeft als doel om jonge ouders duidelijk te manken hoe belangrijk het is om stil te staan bij de brandveiligheid in huis. Dit is van groot belang voor de kinderen maar ook voor henzelf.

Daarom heeft de brandweer Zuid Limburg besloten om in iedere gemeente een koffer samen te stellen voor het eerste kind dat in die gemeente in de maand oktober geboren is.

In het koffertje zitten onder andere een rompertje voor de kleine maar ook een rookmelder en de nodige informatie om de brandveiligheid in huis te vergroten.

 

24116 foto © LOO-tv | Gemeente Onderbanken

 

 

.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019