Friederichs tweede met NL-team

7187 Sportvisser Dieter Friederichs is met het Nederlands team tweede geworden op Fish O Mania in Engeland. Friederichs van HSV De Hering in Schinveld was door bondscoach Jan van Schendel geselecteerd.

Na 5 uur vissen had het NL-team Dieter Friederichs en Jurgen Spierings 27,900 kilo gevist. De eerste plaats ging naar Engeland met 42,770 kilo.

Fish O Mania is op het WK na de belangrijkste en meest prestigieuze viswedstrijd ter wereld.

Vorig jaar wist Nederland een vierde plaats te behalen. Tijdens de wedstrijd aan de Arena-vijver van Cudmore Fisheries werd vijf uur lang gevist op karper. De wedstrijd was live op RTL 7 te zien.

Foto's van Dieter Friederichs bij Fish O Mania >>