Fout: vlindertuin in Hoensbroek per abuis gemaaid

29568

De vlindertuin in het Ridder Hoen Park in Hoensbroek is woensdag per abuis gemaaid geworden. Van de net opkomende bloemen en planten is weinig over.

Nadat de verwoeste vlindertuin werd ontdekt heeft de gemeente Heerlen meteen contact opgenomen met de ondernemer die woensdagmiddag verantwoordelijk was voor het onderhoud.

 Al snel werd duidelijk dat de plannen waar duidelijk op staat waar wel en niet gemaaid moet worden verkeerd zijn gelezen. De ondernemer heeft inmiddels zijn excusus aangeboden en gaat samen met een ecoloog kijken wat de mogelijkheden zijn om de vlindertuin zo snel als mogelijk te herstellen. 

Op het veld waren bloemen en planten ingezaaid die voor een goede leefomgeving voor vlinders zorgen. De kosten voor het herstellen van de tuin zal de ondernemer volgens de gemeente voor zijn rekening nemen.

Weerfoto mei

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019