Fotocollectie heemkundevereniging fors uitgebreid

26602

De fotocollecte van de heemkundevereniging van Brunssum is onlangs fors uitgebreid. Heemkundekring De Vonder uit Asten-Someren bleek een kistje te hebben met daarain 5900 negatieven van historische foto' s uit Brunssum.

Petrus Egidius van Genechten is de maker van de foto's. De in Helmond geboren fotograaf is in 1943 gestorven in Brunssum begraven op de algemene begraafplaats in Brunssum.

Na zijn dood is het kistje met negatieven bij zijn familie in Brabant terecht gekomen. Nadat de negatieven decennialang in Brabant hebben rondgezworven kwamen zij onlangs terecht bij de heemkundevereniging in Asten-Someren. Na kort onderzoek bleek al snel dat de foto's in het Brunssum van de veertiger jaren waren gemaakt.

De Brabantse heemkundevereniging reisde af naar hun Brunssumse collega's om het kistje met 4000 grote en 1900 kleine negatieven te overhandigen. De fotogroep gaat de negatieven inscannen en digitaliseren. 

 

26603

foto © ZO-NWS | Marco Arets Heemkundevereniging Brunssum

weerfoto augustus

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019