FOTO: Blauw Sjuut bezoekt Schinnen

21130 Traditioneel kwam woensdag de Blauw Sjuut naar het gemeentehuis in Schinnen. Het narrenschip op wielen van het Gilde van de Heerlense Winkbülle arriveerde woensdagmorgen op het Scalaplein.

Na de inspectie door het gemeentebestuur van Schinnen ging het gezelschap snel naar de raadzaal in het gemeentehuis. Daar volgden de gebruikelijke toespraken waarbij burgemeester Léon Frissen en de moelemeëker elkaar flink op de korrel namen. In de toespraken stond het samengaan met de gemeenten Nuth en Onderbanken centraal.

Na het traditioneel overhandigen van de geschenken en het versterken van de inwendige mens, ging de Blauw Sjuut door naar Meerssen.

Vrijdag doorkruist de Blauw Sjuut opnieuw deze regio. Dan laat kapitein Joris Oberendorff zijn sjuut aanleggen bij de Henkhof in Merkelbeek en vervolgens bij de Brikke Oave in Brunssum.

Kijk hier naar een fotoverslag van het bezoek van de Blauw Sjuut aan Schinnen >>

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019