Fortuna wint thuiswedstrijd tegen Heerenveen

Fortuna Sittard kan weer een winst in eigen stadion aan de statistieken toevoegen. SC Heerenveen werd zondagmiddag met 2-1 verslagen.

Beide ploegen hadden wel te kampen met een slecht bespeelbaar veld. Toch waren het de Friezen die het eerst scoorden. Heerenveen wist met de eerste kans in de zesde minuut doelman Alexei Koselev te passeren. De Friezen lieten een tweede kans om de voorsprong te vergroten onbenut.

Na een kwartier spelen kwam de gelijkmaker voor Fortuna. Gaandeweg de wedstrijd kreeg Fortuna meer en meer grip op het spel. 15 minuten voor het eind kwam het tweede en beslissende doelpunt voor Fortuna.

SC Heerenveen wist wel nog enkele kansen te creëren maar de verdediging van Fortuna hield stand en de drie punten waren een feit.  Fortuna staat nu op een 13e plaats op de ranglijst met 23 punten uit 21 gespeelde wedstrijden.

Weerfoto januari