Fortuna Sittard wint laatste oefenduel in Utrecht

Fortuna Sittard heeft vrijdagmiddag in Utrecht het laatste oefenduel in aanloop naar de competitiestart met 0-3 gewonnen van Jong FC Utrecht.

In de besloten wedstrijd wist Zian Flemming tweemaal het doel te vinden, de ander goal werd gescoord door Mats Seuntjens.

Het kostten de Sittardenaren zo'n vier minuten om op voorsprong te komen. Binnen de eerste vijftien minuten werd de marge al verdubbeld door Seuntjens. Vlak voor de rust kreeg Flemming nog een kans, maar hij kopte de bal tegen de lat. Middenvelder Ben Rienstra maakte na rust zijn officieuze debuut voor de geelgroenen. De nieuwkomer verving Tesfaldet Tekie. In de slotfase van de wedstrijd zette Flemming op aangeven van Mike van Beijnen de eindstand op het scorebord: 0-3.

Fortuna begon de wedstrijd met Van Osch, Essers, Anga, Janssen, Cox; Smeets, Seuntjens; Flemming, Polter en Hansson. Naast Rienstra waren er nog twee invallers. Van Beijen en Sambou mochten een kleine vijftien minuten meespelen.

Volgende week zaterdag reist de ploeg van Kevin Hofland af naar Enschede voor de eerste competitiewedstrijd. De Sittardenaren nemen het op 12 september op tegen FC Twente, waar in de oefencampagne nog van werd verloren: 2-1.

weerfoto september