Fortuna Sittard verhuurt ook André Vidigal

Voetballer André Vidigal keert terug naar zijn vaderland en speelt komend seizoen bij de Portugese club Estoril. Fortuna Sittard verhuurt de middenvelder voor één jaar.

De club uit Lissabon komt uit op het tweede niveau van Portugal en eindigde verleden jaar in die competitie op een gedeelde vierde plek.

Technisch manager Sjors Ultee zei donderdag tegen ZO-NWS dat spelers, door nieuwe aankopen, geschrokken zijn van de concurrentie. 'Voor de ontwikkeling van André is het belangrijk dat hij op dit moment minuten gaat maken. Bij ons was het perspectief op speelminuten klein en daarom zijn wij tevreden dat we een overeenkomst hebben gesloten met Estoril.' Eerder verlieten ook al Rasmus Karjalainen, Grégoire Amiot en Dimitrios Ionnidis Sittard op huurbasis.

Vidigal werd afgelopen seizoen verhuurd aan het Cypriotische Apoel Nicosia. De aanvallend ingestelde middenvelder, die met Fortuna Sittard promoveerde naar de Eredivisie heeft nog een contract bij de Sittardse formatie tot medio 2022.

weerfoto september