Fortuna Sittard brengt aankoop onder bij Dordtse talentenstal

Fortuna Sittard heeft Richie Musaba (19) overgekocht van Vitesse. De jonge middenvelder wordt meteen verhuurd aan FC Dordrecht.

De in Beuningen geboren voetballer had nog een doorlopend contract tot medio 2022 in Arnhem, maar tekent nu een contract voor twee seizoenen in Sittard met een optie voor nog een jaar. Het is de bedoeling dat Musaba speelminuten en ervaring gaat opdoen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat heeft de club vrijdag bekendgemaakt.

Musaba is naast Özgür Aktas het tweede talent met een Vitesse-verleden, die door de Sittardse formatie in de Dordtse talenstal wordt ondergebracht. Eerder dit jaar werd een samenwerking tussen Fortuna en de Dordtenaren beklonken, waarbij kennisdeling op technisch en commercieel vlak centraal staan. Daarnaast leent Fortuna jeugdig talent uit aan FC Dordrecht. Hier krijgen de spelers de kans om zich door te ontwikkelen.

Musaba kende in het Eredivisieseizoen van 2018-2019 een droomdebuut voor Vitesse. Ongeveer zes minuten na zijn invalbeurt tegen De Graafschap wist hij gelijk te scoren. Daarna kwam Musaba niet meer in actie in de Eredivisie.

weerfoto september