Fortuna moet alle zeilen bijzetten

24998 Fortuna Sittard moet alle zeilen bijzetten om geen plaatsen meer te verliezen op de ranglijst van de Eredivisie. De wedstrijd tegen de directe concurent Excelsior van komende zondag is dan ook zeer belangrijk.

Eén voordeel voor de ploeg van coach René Eijer is dat zij de Rotterdammers in het Fortunastadion ontvangen. Fortuna staat momenteel 12e. Echter omdat het verschil tussen de nummer 6 en 16 slechts zeven punten is, is het van groot belang dat Fortuna met drie punten van het veld stapt.

Volgens Eijer krijgt zijn ploeg een mooie kans om de 5-0 nederlaag tegen PSV weg te spelen. Clint Essers en Michael Pinto moeten de wedstrijd tegen SBV Excelsior vanaf de tribune bekijken. Beide spelers zijn door de voetbalbond KNVB voor één duel geschorst.