Fors meer overlast door eikenprocessierups

22456

De overlast door de eikenprocessierupsen is op veel plaatsen flink toegenomen. Volgens Nature Today hebben de rupsen zich snel kunnen ontwikkelen door het aanhoudende warme weer.

Daardoor zijn de rupsen afwijkend gedrag gaan vertonen en zitten ze niet meer alleen in nesten bijeen, maar zijn ze ook verspreid op boomstammen van eiken te vinden. Ook worden ze op andere boomsoorten aangetroffen als er te weinig eikenbomen zijn. 

Door zware regenbuien zijn ook complete nesten uit bomen gevallen. Ook het preventief bespuiten van de eikenbomen is dit voorjaar minder effectief geweest, weten de onderzoekers te melden. Ze melden dat de overlast voorlopig nog wel even kan aanhouden omdat de levenscyclus van veel rupsen nog niet voltooid is.

Lees meer op de website van Nature Today >>

 

22455

Rupsen met verstoord gedrag – geen nestvorming. Foto (c) LOO-tv | Nature Today - Silvia Hellingman

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019