Fors lagere straf voor terreurverdachte

22181 De 29-jarige Khalid T. is veroordeeld tot 15 maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Dat heeft de rechter in Maastricht besloten. Dat is aanzienlijk lager dan de vijf jaren die het Openbaar Ministerie had geëist.

Dat komt omdat de man met Syrische afkomst ervan verdacht werd in Brunssum en omgeving 4 personen geronseld te hebben voor de gewapende strijd van de Islamitische Staat. Volgens de rechter kan slechts één geval bewezen worden. Khalid was volgens de rechtbank in Maastricht wel aanhanger van de IS echter kan niet bewezen worden dat de hij daadwerkelijk lid was van de IS.

De rechter vindt het ook niet nodig om extra maatregelen op te leggen. Reclassering adviseerde namelijk om een gebiedsverbod en regelmatige controle van gegevensdragers op te leggen. Het hebben van radicale ideeën op zich en het hebben van dergelijk beeldmateriaal is niet strafbaar.

Het ronselen van mensen voor een gewapende strijd is dat wel en daarvoor wordt de man bestraft. Lang hoeft de Syriër niet in de cel te blijven omdat zijn voorarrest wordt afgetrokken van zijn straf.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019