Fernando Ricksen overleden

26937

Het boegbeeld van Fortuna Sittard, Fernando Ricksen, is overleden. De oud-voetballer overleed woensdag aan de gevolgen van de spierziekte ALS.

Ricksen speelde tijdens zijn active carriere bij onder andere Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg. Vooral in Schotland was de Heerlenaar zeer geliefd bij de fans.

In 2013 maakte Ricksen bekend dat hij aan de spierziekte leed. Ondanks dat ALS steeds meer de overhand kreeg bracht Ricksen regelmatig een bezoek aan zijn oude clubs. In 2018 werd bij het Fortuna Stadion in Sittard een standbeeld onthuld voor de speler die ook 12 keer uitkwam voor het Nederlands elftal. Hij was toen zelf ook aanwezig bij onthulling.

Ricksen zou aanvankelijk nog maar enkele maanden te leven hebben. Echter Fernando bleef vechten en verbleef al jaren met zijn vouw en dochter in Spanje. Het warme klimaat was beter voor zijn gezondheid.

Toch was hij nog regelmatig in Nederland. In 2016 was hij te gast bij SV Langeberg in Brunssum. Hier werd toen geld ingezameld voor een documentaire over Ricksen en zijn strijd tegen ALS.

In 2018 ging de gezondheid van de ex-voetballer hard achteruit. Hij kon nog nauwelijks spreken. Hij overleed uiteindelijk in een gespecialiseerde kliniek in Glasgow.

 

26938

archieffoto © ZO-NWS | Anja Timmers

weerfoto september

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019