Fatsoenscursus voor Brunssumse politici

23530 Raadsleden en college van Brunssum zijn woensdag begonnen met een cursus om de onderlinge fatsoensnormen te verbeteren. De cursus is een landelijke proef van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Samen met diverse specialisten krijgen de politici onder andere een spiegel voorgehouden en ook wordt het gedrag in de gemeenteraadsvergaderingen onder de loep genomen. In de komende drie maanden krijgen de deelnemers tips om professioneler met elkaar om te gaan.

Hoeveel de cursus in totaal kost kon een woordvoerder van de gemeente niet zeggen. Den Haag draagt in elk geval 80.000 euro bij aan het project.

De cursus maakt deel uit van een traject om de integriteit in de politiek te verbeteren. In het verleden liepen de gemoederen nog geregeld hoog op. Met de komst van waarnemend burgemeester Gerd Leers gaat het al een stuk beter en ook deze cursus moet bijdragen aan een beter klimaat in de raadzaal. Nu wordt er nog te vaak direct op de man gespeeld.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019